Heggedal Menn Senior A Fotball

Heggedal Menn Senior A Fotball

Kampreferat Heggedal-Majorstuen (0-0)

Postet av Heggedal Menn Senior A Fotball den 19. Jun 2019

Vårsesongens siste hjemmekamp på Heggedals midlertidige hjemmebane Borgen kunstgress var en fotballkamp for spesielt interesserte. Spesielt interesserte i feilpasninger, ballongtouch og hoftefeste.

Hele 5 tilskuere (inklusive firbente følgesvenner) hadde tatt turen til Borgen for å se returoppgjøret mellom Heggedal og Majorstuen. Da lagene møttes i mars, var Heggedal både gode og heldige som klarte å dra hjem fra Marienlyst med hockeysiffer- seieren 2-5. Konsensus blant Heggedals krigere i grønt var at Majorstuen var et godt fotballag som kom til å bite bra fra seg i 4 divisjon. Etter en lovende innledning på sesongen har derimot Majorstuen, ikke ulikt Heggedal, opplevd en formsvikt før sommerpausen, og var nok minst like klare for ferie som Heggedals utvalgte.

Med Atli suspendert og Stian med ferietjuvstart, ble det en ny konstellasjon på topp for Heggedal. Jan lå som spydspiss, med Edin i en slags skyggespiss/offensiv midtbane-hybridrolle. Heggedal er nok den eneste klubben i 4 divisjon som kan skilte med tre keepere. Dessverre var alle tre indisponible til kveldens kamp. Petter, etter å ha bli truet med å spille venstreback, kledde på seg den sjokkerende rosa keeperdrakten, og stilte seg opp i Heggedalburet. Før kampstart spurte linjedommer om Petter var fargeblind. Kun på rødt og gult. Så spurte samme linjedommer Heggedalbenken om varmekrem, ettersom han har fått kink i nakken, og ikke kunne bevege på hodet.


FØRSTE OMGANG:

Heggedal XI:

               Petter

Lasse-Gunde-Ulrik-Røis

Zishan-Bøe-Robin-Mosveen

               Edin

               Jan

Gunde, som startet i midtforsvaret sammen med Ulrik på sedvanlig vis, hadde forsovet seg, og ankom Borgen 5 minutter før kampstart. Ikledd feil shorts benyttet han de første 5 minuttene av omgangen til å strø om seg med feilpasninger og dårlige touch, før han så var Heggedals beste spiller de resterende 85 minuttene.

Vi kommer ikke til å savne Borgen kunstgress. Regnværet under forrige seriekamp sminket over hvor tørr og humpete underlaget på Borgen er, noe som gjør finspill vanskelig. Majorstuen hadde ballen mest, men det ble mye trilling i framrom, og Heggedal prøvde å kontre på den ensomme svalen Jan på topp. Kampens beholdning innledningsvis var Michaels jerngrep på ballgutt-tjenesten, og Andreas, Vetle, og Matheus piskes rundt banen.

Mosveen, som åpnet frisk på venstrekanten, slo en støttepasning som transformeres til en 50 meters nydelig bakromstikker til Majorstuens spiss. Heldigvis ryddet Ulrik opp i den påfølgende 1-mot-2 situasjonen.

Lasse kløv Bratseth-esque framover, men avslutningen fra akutt vinkel ble reddet.

Majorstuen fortsetter å ha mye ball, men de halvsjansene de kom til i form av avslutninger fra halvdistanse, gikk enten utenfor eller reddes sikkert av Petter.

Linjedommer var i det snakkesalige hjørnet, og fortalte om løpstesten han gjennomførte på tirsdag. Ville ikke gå ut med resultatet, men avslørte at det «var helt jævlig».

Mosveen gjorde opp for feilpasningen sin med en ellevill luke. Kampens prestasjon så langt.

Jan og Røisland brente i tur og orden kjempesjanser alene med Majorstuens mål. Begge avslutningene fløy høyt over tverrliggeren fra kort hold. Linjedommer lurte på om noen med Heggedal-sympatier har penger på 0-0 til pause.

Linjedommer, som har fått låne varmekrem av Majorstuen, fortalte om en uheldig episode hvor han påførte testiklene sine varmekrem. Relaterbart.

Ulrik hører det smeller i hamstringen, og må byttes ut. Støttes sakte av banen, og satte seg rett i bilen. Forhåpentligvis bare en skikkelig strekk, og ikke noe avrevet. Majorstuen lånte ut kompress, og vi berømmer deres medisinske apparat.

PAUSE:

Sliten gjeng som tok pause. Flere spør om de kan spille keeper. Kalvøya-cup stemning.

ANDRE OMGANG:

Bøe rotet bort en stor mulighet, hvor han egentlig var alene igjennom, men løper mot cornerflagget.

Andre omgang bestod av halvsjanser og dårlige touch. Linjemann har også blitt stille. En begredelig kveld på Borgen.

Zishan, som har lagt ned en heltemodig innsats på høyrekanten, etterspurte litt ros fra benken.

Zishan sprintet ned langs høyresiden og kom opp i en toppfart ingen på Heggedal, inkludert Zishan, trodde han hadde inne. Innlegget datt vakkert ned på bakerste stolpe. Dessverre for Zishan var det ingen Heggedalspillere som hadde troen, og det var knapt en grønn spiller i Majorstuens 16-meter.

Zishan og Mosveen ut. Vetle og Matheus inn.

Bøe fikk gult kort, Majorstuen hadde noen småfarlige dødballer, og alle vil egentlig bare ta ferie.

KAMP SLUTT: 0-0

En særdeles kjedelig fotballkamp, hvor Petter nå står som den eneste Heggedalkeeperen med clean sheet i 4 divisjon. Etter sommeren spiller Heggedal hjemmekampene sine bak fiendens linjer, på Arnestad.

Vi takker Majorstuen for kampen, og ønsker lykke til videre!

God sommer!

 


0 Kommentar

Kampreferat Heggedal- Sagene 3-3

Postet av Heggedal Menn Senior A Fotball den 12. Jun 2019

Ettersom Gjellum skal oppgraderes slik at anlegget står i stil til fotballen som spilles der annenhver tirsdag, ble den ellevte runden i 4 divisjon avdeling 1 spilt på vår nye «hjemmebane» Borgen kunstgress. Man kan (sikkert) si mye fint om Borgen og omegn, men Borgen kunstgress er et høl. Gammelt dekke, stusselige fasiliteter, og drittvær. Hvorfor regner det alltid på Borgen? Innbytterbenken ble for anledningen en piknikbenk som Heggedals menn kapret før kveldens motstander Sagene IF hadde ankommet anlegget. Så hjemmebanefordelen bestod.

Allerede før kampstart ble første Heggedalscoring notert. Mosveen skal bli far til en gutt. Han har også sluppet en EP på Spotify. Daddy DJ der altså.

Mosveen med flyt på hjemmebane

Petter, som startet på benken etter å ha vært indisponibel på grunn av sykdom, mest sannsynlig SARS, tok imot en munter dommertrio. Hoveddommer informerte om at tilsnakk til dommer ville bli slått hardt ned på, og linjers ville ha beskjeder på engelsk, ettersom han var spansk. No comprendo ese.

Tydelig kroppspråk biter ikke på Petter

Første omgang.

Heggedals lag (1-4-4-2):

Simen

Lasse-Ulrik-Gunde-Røis

Magnus-Bøe-Edin-Sindre

Atli-Stian

Benk: Mosveen, Andreas, Matheus, Petter, Michael, Zishan.

Kampen blir stoppet etter 2 minutter for fjerning av flere gifteringer. Kan vi gjette på at Heggedal leder 7-0 over Sagene i giftemål?

Kampen starter med noen gode frispillinger fra begge lag. Sindre er farlig frampå langs venstrekanten, men har noen litt rustne førstetouch på sine innledende involveringer. Noe som skulle prege selvtilliten hans resten av kampen. Det ble fort åpenbart at Lasse på høyrebacken måtte ha en særs god dag på jobben for å hamle opp med Sagenes venstreving. Finnes det ikke hastighetsrestriksjoner på spillere i 4 divisjon? I så fall kan Sagenes spiller nr. 36 bøtelegges.

Etter et kvarters spill, får Heggedal en scoring annullert på grunn av offside. Sikkert riktig.

19min: 0-1 til Sagene. Nevnte venstreving viser fram skuddfoten, og curler et frispark fra rundt 20 meter opp i krysset.

Sagene øker presset etter scoringen. Kanskje de husker forrige oppgjør mot krigerne fra Heggedal, og vil ha så mange mål i sekken på oss, før vi skrur på? Stian kommer likevel til en bra avslutning, hvor Sagenes keeper må gi retur, som settes i mål. Korrekt avblåst for offside, og på piknikbenken avslører Mosveen AKA Daddy DJ manglende kunnskap om offsideregelens mange falsetter. Michael slakter Mosveen på mer eller mindre pedagogisk vis.

27min: 1-1. Edin, som sammen med tidligere spillende trener Bøe har fått et greit grep på midtbanen, gølver to Sagenespillere på Heggedals halvdel. Edin tar med seg ballen framover, viser fram noen gnistrende oversteg- finter, og løsner et skudd fra rundt 25 meter. Skuddet får en retningsforandring fra et Sagenebein, og havner hos Stian. Ballen pirkes enkelt i nota.

Sagenes venstreving har byttet til høyresiden, og er nå Røis sitt problem.

Heggedal har spillet det siste kvarteret av omgangen. Atli og Stian kombinerer fint på topp, og Røis stormer opp og ned venstresiden fra sin backposisjon.

Helt på tampen av omgangen er Magnus nesten igjennom, men tråkker over stygt. Heggedals medisinske apparat: En småsyk Petter, utstyr med en vannflaske. Når Magnus omsider har humpet seg bort til benken, tar han mangelen på ispose, kompressteip og generell allmenn skadekompetanse med knusende ro, fordi «Vi har vel kaffe»? Selvfølgelig har vi kaffe. Takk Elisabeth.

Pause 1-1:

Pausepraten preges av optimisme. Samt generell beundring for fysikken til Sagenes venstreving. Elisabeth har hørt at en Sagenespiller er navnebror med hennes sønn Matheus, til hennes skuffelse. Helt umulig å finne på unike barnenavn i disse dager. Petter kommer inn for Magnus.

Thomas låner Magnus krykker. Forhåpentligvis er Magnus snart tilbake

Andre omgang:

En hel Heggedalomgang uten kort! Mirakelet på Borgen.

52min: 1-2. Nydelig corner fra den Sagenes stjernespiller. Stanges kontant i mål fra av Sagenes midtstopper.

Heggedal skaper sjanser, men mangler det siste lille foran mål. Stian sliter med hamstringen, og er derfor begrenset til å avslutte med utelukkende venstrefoten. Det syns.

60min: Sindre sin selvtillit har fått nok, og han byttes ut. The artist formerly known as Mosveen kommer inn.

63min: 2-2. For et innhopp av Mosveen! Bruker sine to første touch til å spille opp Stian, som bruker sin såre hamstring til sin fordel. Vender bort hele Sagene bydel med en skuddfinte, og lirker ballen i mål med en lur avslutning med venstrebeinet.

63min: 3-2! Edin med en klasseavslutning, hvor ballen smeller i nettet så vannspruten står til alle kanter. CL-stemning på Borgen, og Sindres selvtillit er nå nede for telling.

Heggedal i føringen nå. Stian får en kjempemulighet alene med keeper fra 5 meter, men tør ikke skyte skikkelig med høyre, ettersom hamstringen henger i en tynn tråd. Kunne vært punkteringen der.

65min: 3-3. Ny strålende corner fra Sagenes Mbappe/Pirlo hybrid. Heades i mål. Tredje dødballscoring.

70min: Edin med gult kort. Det holdt over en time! Hvor kan vi hente fairplay-prisen 2019?

71min: Lasse ut. Zishan inn.

Gollum på Heggedals høyreback

76min: Petter skipper dommertilsnakk, og går rett på kjeft. Gult kort.

78min: Atli gult kort. Den berømte ketchupeffekten.

84min: Stian ut. Matheus inn.

86min: Corner Heggedal. Ulrik, som har spilt en meget god kamp på midstopperplass, får en mulighet til å avgjøre kampen. På bakerste stolpe, sklir ballen av hodet og utenfor.

88min: Reprise! Ulrik header ballen i tverrligger fra 5 meters hold!

89min: Atli med knallhard markkryper inn i boksen. Ingen som makter og pirke ballen i mål. Stian melder fra benken at han hadde puttet der. Spørs om hamstringen er enig.

Full tid. 3-3.

En underholdene kamp, som var for en slags toppkamp å regne. Sagene var nok best i førsteomgang, og vi med grønne linser synes Heggedal eide andreomgangen. Sånn sett greit med 1 poeng. Neste uke tar vi imot Majorstua til returoppgjør fra første runde. Forhåpentligvis kan vi innkassere sesongens første 3 poenger på Borgen.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline