Konger av Kongsberg

Postet av Dag Magne Skogli Vegel den 20. Mar 2016


Årets godt planlagte treningsleir for a-laget er herved gjennomført med stil. Her følger et utvidet referat fra helgens bragder i Buskerud.

Det var etter C-trenerkurs i Torrevieja at Kongsberg IFs trenerduo Steffen Jenssen og Rune Wårviken ble enige med HILs assistent og webansvarlig Dag M. Vegel om treningskamp. Og endelig var det duket for det etterlengtede oppgjøret mellom elevene fra Hotel Cabo Cervera på spanskekysten.

Datoen ble innskrevet i a-lagets almanakker allerede før jul, men på merkverdig vis var status forrige torsdag at vi i beste fall kunne stille en ren ellever hvorav tre spillere slet med halvskade. Frustrasjonen var til og ta og føle på i støtteapparatet til bygdas stolthet, men etter mye om og men, viste det seg til slutt at nesten samtlige kunne stille klare til dyst i sølvbyen over alle sølvbyer.

Lørdag 19.3.2016. Klokken er 11.30 i det den største forsamlingen HIL-fotballspillere samles på parkeringsplassen på Gjellum. Litt som en følelse at vi skal ut på noe stort. Litt som i glansdagene da vi tok danskebåten til Danmark for å dra på cup. Men denne helgen var det eksotiske Kongsberg som var målet. Vi manglet bare Henrik Meyer som trodde han skulle bli plukket opp hjemme.

Etter enda mer organisering ble unge Meyer hentet, og vi peilet inn GPSen på Heistadmoen militærleir, hvor lagleder Zishan Abbas hadde booket oss inn for helgen.

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Teksten er hentet fra den svenske artisten Kentas sang "Just i dag er jeg stärk". Den første sangen som runger utover høytaleranlegget i Joel Berglunds moderne Audi-bil. Vi glir ut av vakre bygda og noterer at Sander Skjellestad, junior, er på joggetur over Eidssletta. Sunn norsk ungdom, der altså.

Det er nemlig en viktig del av bilturer med fotballspillere å høre på "riktig" musikk. Webansvarlig og assistent coach Vegel blir fort nedstemt når han prøver å selge inn Sissel Kyrkjebøs "Se ilden lyse".

Det skal enten være pakistanske hits servert fra a-lagets evigunge ildsjel Zishan Abbas, eller mer moderne teknorock anført av Michael Nielsen som har hoppet på i Lennsmanslia da han bor i Asker.

Nysignering Berglunds Audi er rask på veien, og vi bruker ikke mange minuttene før vi ruller ned Lierbakkene retning Drammen. - Byen med verdens lengste torg, opplyser Michael Nielsen fra baksetet. Så blir vi så opptatte med å dyrke den gode samtalen at vi glemmer å ta av mot Kongsberg. Vi fortsetter heller mot Larvik, men finner fort ut av at vi må snu i Skoger. Fem minutter etter skjema finner vi endelig avkjøringen til Kongsberg. Og nå starter den viktige jobben med å finne entrè-låter til Gjellum. Asker Jaktlags sang "Møt meg i min hood" omhandler Heggedal, og blir tidlig en favoritt. Ellers går det i tunge og mektige rockelåter i forskjellige versjoner. Vi innser også fort at det ikke er så langt til Kongsberg. Etter en time svinger vi inn på Heistadmoen militærleir. Stedet fotballeder Toffe Bjerkem har stått for implementering av nye forsyningsløsninger i gamle dager, til info.

Så er det lunsj. Vi dyrker gode historier og latteren sitter løst, som den skal gjøre når et fotballag er samlet.

Og etter lunsjen er inntatt setter vi kursen mot Idrettsplassen i Kongsberg. Men det oppstår selvsagt forviklinger når HILs svenske glemmer fotballutstyret igjen på militærleiren. Det er alltid noe som glemmes, og evt også ødelegges. Målvakt Robin Chapman, selvutnevnt musikkansvarlig, rygger over Boomblasteren sin og destruerer dermed muligheten til pre-game-musikk i garderoben.

Det er naturligvis et hyggelig gjensyn for HILs assistent og KIFs trener Rune Wårviken etter C-kurset i Torrevieja i 2015. KIFs andre trener, Steffen Jenssen, var opptatt med kamp for Notodden, og kom noe senere til lørdagens store sportsbegivenhet i Kongsberg. Sølvguttene mot Heggedal IL. 3.divisjon mot 4.divisjon. Med support fra Røyken og Spikkestad Ungdomslag i form av ytterlige to avgangselever fra Torrevieja class of 2015 som tok turen fra Røyken for å heie. ROS-gutta støtter selvsagt begge lag, men i ren geografisk nærhet til Heggedal, antar vi at de egentlig heiet på de grønne mest.

Så var det klart for kamp. Nå manglet det bare at dagens kampleder fikk tilkjørt en forglemt dommershorts.

Følgende startet for HIL: Chapman, Fossum, Helseth, Gundersen, Berglund, Hellman, Bøe, Småhaug, Røisland, Abbas og Tømmernes.

Benken bestod av: Christophersen, Børresen, Korslund, Øverbye, Øverbye, Nielsen og Evans (dog som moralsk støtte etter leggbrudd).

Og det startet kaotisk for de grønnkledde gjestene fra Heggedal. Allerede etter tjue sekunder kunne sølvguttene tatt ledelsen etter noe rotete forsvarsspill, men vi slapp med skrekken. Det bør for øvrig legges til at Øyvind Børresen fungerte som linjemann i første omgang, en jobb han behersket relativt bra.

For de tilreisende kan vi vel si at første omgang ikke var noen stor omgang fra noen lag. Halvsjanser og stillingskrig førte til at Laagendalspostens utsendte trolig forsvant lenge før pause. Men, den som venter på noe godt......

For det var andre omgang som var verdt inngangsbilletten i Idrettsparken. I hvert fall sett med grønne øyne. Men det startet svakt for Heggedals stolthet. Tre minutter ut i andre omgang tar hjemmelaget ledelsen. Det er vanskelig å beskrive målet da benken, inkludert webredaksjonen, var mer opptatt av å konstatere at sportskommentator Kenneth Fredheim hadde ankommet stadion. Fredheim, fra Kongsberg, hadde naturligvis tatt turen for å støtte opp om hjemmelaget. Det hadde KIF-trener Steffen Jenssen omsider også gjort etter et forsmedelig tap tidligere på dagen for hans klubb Notodden FK.

Så tennes det en gnist i gjestenes lag. Som en motor som starter, så våkner vi etter baklengsmålet. Midtbanen og venstre flanke fremstår plutselig som et dødelig lokomotiv med hensikt å senke Kongsbergs stolthet. For det var nettopp det som skjedde. Etter et par gode muligheter får vi endelig inn 1-1. Og det er heggedøling Robin Hellman som starter showet med et langskudd en noe uheldig keeper må innse går inn.

Og slik fortsetter det. Venstrekant. Inn til Heggedals svar på Andy Carroll, Fredrik Korslund. Korslund er heit, og banker inn 2-1, før Steffen Jenssen, KIF-treneren, kritiserer sitt eget lag og sammenlikner de med et bedriftslag. Deretter blir vi vitne til en sensasjonell scoring fra Heggedals egne Connor McGregor, gullkalven Espen Fossum. Han ser keeper er på halvdistanse. Og vel så det. Han prøver en frekk lobb/langskudd som fra førti meter, minst, elegant glir over KIFs målvakt. Selv Kenneth Fredheim gratulerte oss med den på Twitter. Vi leder 3-1. Vi eier kampen nå. Så får Børresen, som har kommet seg ut på banen, problemer med skoene. Den ene skoen har revnet, og trenger mye teip. Dommeren foreslår at han kan låne sko av noen andre. Dessverre var ikke dommeren klar over at Øyvind Børresen bruker størrelse liten robåt i sko. (Ca 57). Heldigvis har vi nok av teip.

Og Heggedal fortsetter storspillet. Denne gang på høyre kant. Nå er Terje Småhaug virkelig i siget på siden, og det virker ved et øyeblikk som om han opplever en slags fotballorgasme der han stønner/skriker/lager en lyd vi aldri har hørt før. Småhaug får beskjed om å roe seg ned, men svarer følgende: - Jeg kommer jo aldri ellers, så. Vi lar det ligge med den kommentaren. Benken ler i det minste, og på banen glir spillet fortsatt fint. Det blir noe ampert til tider, men vi holder fokus. Nå vil Jan Tømmernes være med på showet også. Notere seg på målscorerlisten. Men i stedet er det junior Adrian Øverbye som er mannen som setter inn vår fjerde for dagen like før slutt

Det jubles. Vi feirer. Vi har slått Kongsberg fra 3.divisjon. Som riktignok manglet noen spillere, visstnok, men akkurat det driter vi i. Det danses, ropes og feires. - Den beste kampen jeg har spilt i Heggedalsdrakten, sier veteran Øyvind Gundersen i garderoben etter kamp.

Vi takker av de som ikke valgte å overnatte og begir oss tilbake til leiren hvor stemningen er stigende. Nå skal vi erobre Kongsberg by. Denne delen av referatet egner seg ikke på trykk, så vi hopper rett til frokost dagen etter. Men i korte trekk kan vi nevne: Banan, cola, konger, taler og latter.

Det er søndag og 09.59 blir hele laget vekket av trenerapparatet. Det er tid for frokost og oppsummering av natten. Latteren sitter løst, og historiene er fortsatt gode.

Som aktivitet, skal vi teste ut BMX og skateboard-parken vegg i vegg. Vi innser tidlig våre begrensninger, men unntak av veteran Zishan Abbas som vil teste gamle ferdigheter på sykkelen. Abbas velger å droppe fra det nest høyeste punktet i hallen. Heldigvis hadde han på hjelm, for fallet stod til fem ganger tjue i stil. Vi finner en basketball og spiller heller Gris. Det er Michael Nielsen som vinner, etter en heftig duell mellom Heggedals nye tullebukk Anders Helseth og webredaksjonen hvor begge var moralske vinnere.

Så var det dags for retrett. Hjem til trygge Heggedal. Som Konger av Kongsberg. Med bedre moral enn på lenge. Med en latter som sitter løst helt til Heggedal, noe vi fikk oppleve da Michael Nielsen ble satt av i Lennsmanslia. For hva skjer så i det vi står parkert?

Espen Fossum ruller forbi oss med Anders Helseth hengende ut av vinduet. "Wankers, wankers, wankers, roper lagets nye klovn før vi atter en gang må dra på smilebåndet. Det hører med til historien at vi tok de igjen og parkerte de bokstavelig talt ved Rema 1000 Gullhella.

Over Eidsletta og hjem til Heggedal. Vi hilser Gjellum og tar en guidet tur i sentrum for nyervervelsen vår Joel Berglund som en slags icing on the cake etter en glimrende tur.

Neste år drar vi til Torrevieja i Spania. Da blir referatet enda lenger.

Vi vil for øvrig takke Kongsberg IF for kampen og ønske de velkommen til Gjellum anytime. Veddemålet er spilt inn på video, og vi gleder oss til rematch.

Arrangøren.0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert avIdrettenOnline